Wat is slaapwandelen en hoe kan je het behandelen?

  • Door Jantine
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
Wat is slaapwandelen en hoe kan je het behandelen?

Slaapwandelen is een slaapstoornis waarbij iemand tijdens de slaap op staat en rondloopt. Het kan gebeuren dat de persoon die slaapwandelt niet bewust is van wat ze doen en ze kunnen soms vreemde of gevaarlijke dingen doen, zoals lopen op daken of het gebruik van elektrische apparaten.

Slaapwandelen kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden, hoewel het vaker voorkomt bij kinderen. Het kan ook erfelijk zijn, dus als je ouders of familieleden slaapwandelen, heb je een hoger risico om het ook te doen.

Er zijn enkele dingen die slaapwandelen kunnen veroorzaken, zoals stress, vermoeidheid, slaaptekort en bepaalde medicijnen. Ook kan het voorkomen na het drinken van alcohol of het gebruik van drugs.

Om slaapwandelen te behandelen, is het belangrijk om de onderliggende oorzaak te identificeren en dit aan te pakken. Dit kan betekenen dat je meer slaap krijgt, minder stress ervaart of andere medicijnen gebruikt.

Het is ook belangrijk om een veilige omgeving te creëren voor iemand die slaapwandelt, door bijvoorbeeld de deuren op slot te doen en gevaarlijke voorwerpen op te bergen. Als slaapwandelen een probleem is, kan het ook helpen om een slaapdagboek bij te houden om patronen te identificeren en om advies te vragen aan een arts of slaapdeskundige.

Slaapwandelen kan vervelend of gevaarlijk zijn, maar het is goed om te weten dat het behandeld kan worden. Door de oorzaak aan te pakken en de juiste maatregelen te nemen, kun je het slaapwandelen beheersen en een rustige nachtrust hebben.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen