Wat is slaapwandelen en hoe kan je slaapwandelen behandelen?

  • Door Floor
  • Sunday 22 / 01 / 2023 0
Wat is slaapwandelen en hoe kan je slaapwandelen behandelen?

Slaapwandelen, ook wel bekend als somnambulisme, is een slaapstoornis waarbij iemand tijdens de slaap kan opstaan en rondlopen, soms zonder bewustzijn te hebben van hun omgeving. Het kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals vallen of het aansteken van vuur. Hoewel het vrij zeldzaam is, kan slaapwandelen voorkomen bij mensen van alle leeftijden.

Slaapwandelen kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder stress, slaaptekort, medicijnen en ziekte. Het komt vaker voor bij mensen met een familiegeschiedenis van slaapwandelen en bij kinderen tijdens de puberteit.

Er zijn een aantal manieren om slaapwandelen te behandelen, afhankelijk van de ernst van de stoornis. Sommige mensen kunnen profiteren van eenvoudige veranderingen in hun levensstijl, zoals het krijgen van voldoende slaap en het beperken van stress. Anderen kunnen medicijnen nodig hebben om hun slaapwandelen te verminderen of te voorkomen.

Als iemand tijdens het slaapwandelen gevaar loopt, kan het nodig zijn om hun slaapomgeving aan te passen door obstakels te verwijderen en deuren en ramen te vergrendelen. Het is ook belangrijk om iemand te wekken als ze slaapwandelen en om hun slaapomgeving veilig te houden.

Slaapwandelen kan stressvol zijn voor zowel degene die het ervaart als voor hun familie en vrienden. Het is daarom belangrijk om professioneel advies te zoeken als slaapwandelen een probleem vormt. Door de juiste behandeling te krijgen, kan slaapwandelen worden beheerd en kan iemand weer veilig en rustig slapen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen