Zeven simpele manieren om Blue Monday te bestrijden

  • Door Mieke
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
Zeven simpele manieren om Blue Monday te bestrijden

Blue Monday, de derde maandag van januari, staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Het donkere weer, het gebrek aan zonlicht en de terugval na de feestdagen kunnen ervoor zorgen dat veel mensen zich down voelen op deze dag. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om Blue Monday te bestrijden en jezelf op te vrolijken.

Ga naar buiten: Hoewel het weer misschien niet bepaald uitnodigend is, kan een wandeling of een bezoek aan een park of tuin wonderen doen voor je humeur. Het zonlicht kan helpen om je stemming te verbeteren en de frisse lucht kan je helpen om je te concentreren en je hoofd leeg te maken.

Doe iets leuks: Plan een activiteit die je leuk vindt, zoals naar de bioscoop gaan of een museumbezoek. Het kan ook helpen om tijd door te brengen met vrienden of familie of om een nieuw hobby te proberen.

Doe iets goeds voor iemand anders: Het kan enorm bevredigend zijn om iets goeds te doen voor iemand anders. Zoek een manier om iemand te helpen, of het nu gaat om een vriend of een vreemde. Dit kan je een gevoel van verbondenheid en voldoening geven.

Zoek professionele hulp: Als je je echt down voelt en het gevoel hebt dat je het niet alleen kunt aanpakken, overweeg dan om professionele hulp te zoeken. Dit kan in de vorm zijn van een gesprek met een therapeut of een bezoek aan een arts.

Eet gezonde voeding: Sommige voedingsmiddelen kunnen helpen om je stemming te verbeteren. Probeer om voldoende vitamine D te krijgen door het eten van vette vis, eieren en fortificeerde granen. Ook kunnen groenten en fruit die rijk zijn aan foliumzuur, zoals spinazie en avocado, helpen om je stemming te verbeteren.

Slaap genoeg: Voldoende slaap is belangrijk voor een goed humeur. Probeer om elke nacht minstens acht uur te slapen en zorg ervoor dat je een comfortabel bed hebt en een rustige slaapomgeving.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen