Zorg voor een frisse slaapomgeving: Hoe was je een kussensloop op de juiste manier?

  • Door Jantine
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
Zorg voor een frisse slaapomgeving: Hoe was je een kussensloop op de juiste manier?

Een kussensloop is een belangrijk onderdeel van je slaapomgeving. Het is het eerste wat je aanraakt als je in bed stapt en het is ook het eerste wat vuil wordt. Daarom is het belangrijk om je kussensloop regelmatig te wassen, zodat je lekker fris en hygiënisch kunt slapen. Maar hoe was je een kussensloop op de juiste manier? Lees verder om het te leren!

Stap 1: Lees de wasvoorschriften

Voordat je begint met het wassen van je kussensloop, is het belangrijk om de wasvoorschriften te lezen die op het etiket staan. Hier staat precies hoe je het beste de kussensloop kunt wassen, afhankelijk van het type stof en de kleur. Sommige stoffen kunnen bijvoorbeeld niet in de wasmachine gewassen worden of moeten op een bepaalde temperatuur gewassen worden. Zorg ervoor dat je deze instructies goed opvolgt, zodat je kussensloop niet beschadigd raakt of krimpt.

Stap 2: Verwijder eventuele vlekken

Voordat je de kussensloop in de wasmachine stopt, is het verstandig om eventuele vlekken te behandelen. Dit kan je doen door de vlekken eerst te deppen met lauw water en daarna met een vlekkenreiniger te behandelen. Laat de vlekkenreiniger even inwerken en maak daarna de kussensloop goed nat met lauw water. Zo worden de vlekken makkelijker uitgewassen.

Stap 3: Was de kussensloop in de wasmachine

Zet de kussensloop in de wasmachine en kies de juiste wasprogramma en wastemperatuur, afhankelijk van de wasvoorschriften op het etiket. Voeg eventueel wasmiddel toe, maar gebruik niet te veel, want dit kan leiden tot een witte waas op je kussensloop. Gebruik bij voorkeur een wasmiddel zonder optische witmakers, want dit kan de stof doen verkleuren.

Stap 4: Laat de kussensloop goed drogen

Na het wassen moet je de kussensloop goed laten drogen. Dit kan je doen door de kussensloop in de droger te doen op een lage temperatuur of door hem buiten op een waslijn te hangen.

Tip: Bekijk onze wasinstructie voor verdere tips voor de eerste keer wassen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen