5 manieren om je slaapkamer om te toveren in een oase met planten

  • Door Mieke
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
5 manieren om je slaapkamer om te toveren in een oase met planten

Het is bewezen dat planten in je slaapkamer niet alleen aangenaam zijn voor het oog, maar ook een positief effect hebben op je gezondheid en welzijn. Ze filteren schadelijke stoffen uit de lucht en helpen om stress te verminderen. Maar hoe zorg je ervoor dat je planten in de slaapkamer overleven en jouw ruimte omtoveren tot een oase van rust? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Kies de juiste planten
Niet alle planten zijn geschikt om in de slaapkamer te zetten. Kies planten die niet te veel licht nodig hebben, zoals de zee-ster of de varen. Dit zijn planten die het goed doen in een ruimte met weinig natuurlijk licht. Als je toch graag een plant wilt met wat meer lichtbehoeften, kun je kiezen voor de Philodendron of de Sansevieria.

Zorg voor voldoende water
Planten in de slaapkamer hebben misschien niet zoveel licht nodig, maar ze hebben wel voldoende water nodig om te overleven. Zorg ervoor dat je regelmatig je planten water geeft, zonder dat ze te nat worden. Als je de plant in een pot zet met een onderlaag van kleikorrels, kan dit helpen om overtollig water af te voeren.

Gebruik een luchtzuiverende plant
Er zijn verschillende planten die bekend staan om hun vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Denk aan de luchtzuiverende kracht van de Areca Palme of de Bamboo Palm. Door deze planten in je slaapkamer te plaatsen, kun je de luchtkwaliteit in je ruimte verbeteren.

Kies de juiste pot
De juiste pot kan ervoor zorgen dat je planten langer meegaan. Kies voor een pot met een onderlaag van kleikorrels, zodat overtollig water afgevoerd kan worden. Plaats de pot op een afvoerplaat, zodat het water niet op je vloer terechtkomt.

Gebruik een plantenstandaard
Als je niet zoveel ruimte hebt in je slaapkamer, kun je kiezen voor een plantenstandaard. Zo kun je toch planten in je slaapkamer plaatsen, zonder dat je ze op de grond moet zetten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen