5 mythes over slapen: Wat is waar en wat is fictie?

  • Door Mieke
  • Sunday 15 / 01 / 2023 0
5 mythes over slapen: Wat is waar en wat is fictie?

Slapen is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, maar er zijn talloze mythes en vooroordelen over wat goed en slecht is voor onze slaap. In dit artikel zullen we de feiten ontrafelen en de waarheid achter de volgende 7 mythes over slapen onthullen:

Myth 1: Het is gezond om 8 uur per nacht te slapen.

Feit: De juiste hoeveelheid slaap is uniek voor elke persoon en kan variëren van 6 tot 9 uur per nacht. Het belangrijkste is om te luisteren naar je eigen lichaam en te voelen of je uitgerust bent na het wakker worden.

Myth 2: Het is slecht om 's middags te slapen.

Feit: Hoewel sommigen beweren dat middagslaap een teken is van luiheid of onproductiviteit, kan het in feite nuttig zijn om de dag te breken en te helpen bij het op peil houden van de energie. Middagslaap kan ook helpen om mentale fouten te verminderen en de concentratie te verbeteren.

Myth 3: Alcohol helpt om beter te slapen.

Feit: Hoewel alcohol misschien helpt om in slaap te vallen, kan het de kwaliteit van de slaap aanzienlijk verminderen. Alcohol kan de REM-slaap (Rapid Eye Movement, de fase waarin de hersenen actief zijn en dromen hebben) verstoren en leiden tot onrustig of oncomfortabel slapen.

Myth 4: Een koude slaapkamer is beter voor de slaap.

Feit: Hoewel het waar is dat een te warme slaapkamer de slaap kan verstoren, is een koude slaapkamer ook niet ideaal. Een temperatuur van rond de 18-22 graden Celsius is het beste voor de slaap.

Myth 5: Je moet wakker blijven tot je moe bent om beter te slapen.

Feit: Dit is een gevaarlijke mythe, omdat het betekent dat mensen langer dan nodig opblijven en zo de natuurlijke slaapcyclus verstoren. Het is beter om te gaan slapen wanneer je moe bent, zodat je kunt profiteren van de diepe slaapfasen die nodig zijn om te herstellen en te ontspannen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen