5 stappen om je matras grondig te reinigen en te onderhouden

  • Door Jantine
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
5 stappen om je matras grondig te reinigen en te onderhouden

Een matras is een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse leven, maar het kan gemakkelijk vies worden door transpiratie, huidcellen en vuil. Het is belangrijk om je matras regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat het hygiënisch blijft en om het leven ervan te verlengen. Hier zijn 5 stappen om je matras grondig te reinigen en te onderhouden:

Verwijder alle overtrekbare hoezen en was deze volgens de aanwijzingen op het waslabel. Als je geen overtrekbare hoes hebt, kun je een stofzuiger gebruiken om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je ook alle hoeken en randen stofzuigt.

Maak een mengsel van lauw water en milde zeep en gebruik dit om het oppervlak van je matras te reinigen. Gebruik een doek of een microvezel handdoek om de matras af te nemen en maak hem daarna goed droog met een handdoek.

Als je last hebt van allergieën of huisstofmijt, kun je een anti-allergene spray gebruiken om de matras te behandelen. Laat de spray een paar uur intrekken voordat je het bed opmaakt.

Gebruik een matrasbeschermer om te voorkomen dat vuil en vocht de matras binnendringen. Dit kan het leven van je matras aanzienlijk verlengen en het gemakkelijker maken om hem te reinigen.

Probeer om je matras minstens één keer per jaar te keren en te draaien om de slijtage te verminderen. Dit kan ook helpen om de drukverdeling te verbeteren en om een egaal slaapoppervlak te behouden.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je matras schoon en hygiënisch blijft en dat hij langer meegaat. Zo kun je optimaal genieten van een comfortabel en gezond slaapoppervlak.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen