• Snelle levering
  • De laagste prijs vind je bij ons
  • Klanten beoordelen ons met een 9.6

5 tips voor betere slaap tijdens thuiswerken

  • Door Floor
  • Monday 06 / 03 / 2023 0
5 tips voor betere slaap tijdens thuiswerken

Als je tijdens de coronacrisis bent overgestapt op thuiswerken, ben je misschien wel bekend met de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Een van de grootste uitdagingen kan het ontwikkelen van een gezonde slaaproutine zijn. Het ontbreken van de dagelijkse rituelen die samenhangen met het gaan naar kantoor kan leiden tot een verstoorde slaapcyclus. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je goed kunt slapen tijdens het thuiswerken.

Stel een vast slaapperiodeschema op. Het is belangrijk om iedere dag op ongeveer hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan. Dit zorgt voor een gezonde slaapcyclus en kan helpen om je energiepeil op peil te houden.

Creëer een rustige slaapomgeving. Zorg ervoor dat je slaapkamer koel, donker en stil is. Gebruik eventueel een oogmasker of oordoppen om storende geluiden en licht te blokkeren.

Voorkom blootstelling aan scherm licht vlak voor het slapen gaan. Het blauwe licht van computers, tablets en smartphones kan de productie van het slaaphormoon melatonine verminderen. Probeer daarom minstens een uur voor het slapen gaan geen schermen meer te gebruiken.

Maak gebruik van ontspannende technieken. Probeer voor het slapen gaan te ontspannen door bijvoorbeeld te mediteren, te lezen of te luisteren naar rustgevende muziek.

Vermijd cafeïne en alcohol vlak voor het slapen gaan. Beide stoffen kunnen de kwaliteit van je slaap beïnvloeden. Probeer daarom geen cafeïne houdende dranken te drinken na 17:00 uur en beperk alcoholgebruik vlak voor het slapen gaan.

Door deze tips op te volgen, kan je ervoor zorgen dat je beter kunt slapen tijdens het thuiswerken. Dit kan helpen om je energiepeil op peil te houden en te zorgen dat je productief blijft tijdens het werken vanuit huis.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,1 / 10 - 865 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen