5 Tips voor het onthouden van dromen: Maak het meeste van je nachtelijke avonturen!

  • Door Mieke
  • Wednesday 25 / 01 / 2023 0
5 Tips voor het onthouden van dromen: Maak het meeste van je nachtelijke avonturen!

Dromen zijn een belangrijk onderdeel van ons leven, maar helaas onthouden we vaak maar een fractie van wat we 's nachts hebben beleefd. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je dromen beter te onthouden en te documenteren, zodat je er ook overdag profijt van kunt hebben. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen:

Maak een "dromenjournaal"
Een van de beste manieren om je dromen te onthouden, is door ze op te schrijven zodra je wakker wordt. Zet een notitieblok en pen op je nachtkastje of gebruik een app op je telefoon om snel je dromen te noteren. Zoek zo veel mogelijk details op en probeer ook te noteren wat je voelde tijdens de droom.

Leg een pen en papier naast je bed
Sommige mensen hebben moeite om hun dromen te onthouden als ze direct opstaan, dus het kan helpen om een pen en papier naast je bed te leggen. Zo kun je snel je dromen opschrijven voordat je ze vergeet.

Herhaal je droom voordat je opstaat
Voordat je uit bed stapt, neem even de tijd om je droom te herhalen in je hoofd. Dit kan helpen om de droom beter te onthouden en het kan ook gemakkelijker maken om hem op te schrijven als je daar aan toe komt.

Leg een object naast je bed
Sommige mensen vinden het makkelijker om hun dromen te onthouden als ze een object naast hun bed leggen dat in hun droom voorkomt. Zo kun je bijvoorbeeld een boek neerleggen als je droomde dat je in een bibliotheek was, of een tas als je droomde dat je op vakantie was. Als je 's ochtends wakker wordt, kun je het object zien en misschien weer terugdenken aan je droom.

Probeer te dromen
Tot slot kan het helpen om je bewust te maken van wat je droomt en om te proberen om bewust te dromen. Er zijn verschillende technieken die hierbij kunnen helpen, zoals het oefenen van meditatie of het opzetten van een droomagenda.  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen