Blue Monday: hoe je de meest deprimerende dag van het jaar kunt overwinnen

  • Door Jantine
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
Blue Monday: hoe je de meest deprimerende dag van het jaar kunt overwinnen

De derde maandag in januari staat bekend als Blue Monday. Volgens sommigen is dit de meest deprimerende dag van het jaar, met een combinatie van donker weer, hoge schulden na de feestdagen en een gebrek aan motivatie om weer terug te keren naar het dagelijkse leven. Maar gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om deze dag door te komen en je mentale gezondheid op peil te houden.

Plan iets leuks voor jezelf
Als je je neerslachtig voelt, is het gemakkelijk om te vergeten hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor jezelf en te doen waar je van houdt. Zoek dus iets dat je opvrolijkt, zoals een wandeling maken in de natuur, een goed boek lezen of een film kijken. Zo geef je jezelf de kans om even te ontspannen en op te laden.

Maak contact met anderen
Als je je eenzaam voelt, kan het helpen om contact te maken met vrienden of familie. Maak een afspraak om samen te lunchen of bel gewoon even op om te praten. Zo voel je je verbonden met anderen en krijg je de kans om je gedachten te delen.

Probeer te bewegen
Beweging kan wonderen doen voor je stemming. Zoek een activiteit die je leuk vindt, zoals hardlopen, yoga of dansen, en probeer minstens een half uur per dag te bewegen. Zo krijg je een energieboost en vermindert het ook nog eens de kans op mentale gezondheidsproblemen.

Slaap genoeg
Een goede nachtrust is cruciaal voor je mentale gezondheid. Probeer daarom genoeg te slapen en zorg ervoor dat je een vast slaapritme hebt. Zo voel je je energieker en beter in staat om de dag tegemoet te treden.

Zoek professioneel advies
Als je het gevoel hebt dat je het niet alleen aankunt, is het belangrijk om professioneel advies te zoeken. Zoek een arts, psycholoog of coach op en bespreek wat er aan de hand is. Samen kunnen jullie werken aan een plan om jezelf te helpen om deze Blue Monday en de toekomst tegemoet te treden.

Dus als je je neerslachtig voelt op deze Blue Monday, weet dat je het kan tegengaan met enkele eenvoudige stappen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen