Terug

De top 5 dieren die het meeste slapen: onthul de ultieme slaapkoningen

  • Door Mieke
  • Monday 23 / 01 / 2023 0
De top 5 dieren die het meeste slapen: onthul de ultieme slaapkoningen

Wist je dat sommige dieren wel tot 22 uur per dag slapen? Slapen is belangrijk voor alle levende wezens, maar sommige dieren hebben een uitzonderlijk hoge slaapbehoefte. Hier zijn de top 5 dieren die het meeste slapen:

Koala's
Koala's staan bekend om hun luie gewoonten en komen op nummer 1 in de lijst van dieren die het meeste slapen. Ze kunnen wel 18 uur per dag slapen, wat ongeveer 80% van hun leven is! Dit komt omdat ze voornamelijk leven van een dieet van eucalyptusbladeren, wat weinig energie geeft.

Luiaards
Luiaards zijn misschien wel het meest bekend om hun luiheid en komen op de tweede plaats op de lijst van dieren die het meeste slapen. Ze kunnen wel 20 uur per dag slapen, wat ongeveer twee derde van hun leven is. Luiaards zijn ook planteneters en hebben een traag metabolisme, wat bijdraagt aan hun hoge slaapbehoefte.

Slaapmuis
Slaapmuizen zijn kleine knaagdieren die bekend staan om hun lange winterslaap. Ze kunnen wel 22 uur per dag slapen tijdens de winter, wat ongeveer 95% van hun leven is! Slaapmuizen hebben een hoge slaapbehoefte omdat ze zich aanpassen aan de seizoenen en zich voorbereiden op tijden waarin er weinig voedsel is.

Marmotten
Marmotten zijn knaagdieren die bekend staan om hun lange winterslaap, net als slaapmuizen. Ze kunnen wel 22 uur per dag slapen tijdens de winter, wat ongeveer 95% van hun leven is! Marmotten hebben ook een hoge slaapbehoefte omdat ze zich aanpassen aan de seizoenen en zich voorbereiden op tijden waarin er weinig voedsel is.

Goudvissen
Goudvissen staan misschien niet bekend als slaapkoningen, maar ze kunnen wel 12 uur per dag slapen. Dit is ongeveer de helft van hun leven. Goudvissen hebben een hoge slaapbehoefte omdat ze continu in beweging moeten blijven om hun grote vissenkom te verkennen. Als ze niet genoeg slapen, kunnen ze moeilijker hun zwempatroon volgen en zichzelf vermoeid en uitgeput voelen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 700 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen