De voordelen van een digitale detox voor een gezonde slaap

  • Door Annick
  • Monday 23 / 01 / 2023 0
De voordelen van een digitale detox voor een gezonde slaap

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: na een lange dag werken of studeren willen we gewoon even ontspannen voor het slapen gaan, maar in plaats daarvan blijven we urenlang op onze telefoons of laptops kijken. Maar heb je wel eens nagedacht over de impact die dit heeft op je slaap?

Een digitale detox voor het slapen kan een grote verbetering zijn voor je slaapkwaliteit. Maar wat is digitale detox precies en hoe kan het helpen bij het slapen?

Digitale detox is het proces om tijdelijk afstand te nemen van digitale apparaten en sociale media. Dit kan zijn voor een paar uur of zelfs een paar dagen. Het doel is om te ontspannen en te concentreren op het hier en nu, in plaats van constant afgeleid te worden door digitale prikkels.

Maar waarom zou je dit doen voor het slapen? Het blijkt dat het gebruik van digitale apparaten vlak voor het slapen gaan de kans op slaapproblemen kan vergroten. Dit komt omdat het blauwe licht van onze schermen ons biologische ritme kan verstoren. Dit ritme, ook wel ons circadiaans ritme genoemd, beïnvloedt onze slaap-waakcyclus. Wanneer we blootgesteld worden aan blauw licht vlak voor het slapen gaan, kan ons circadiaans ritme vertraagd worden, wat kan leiden tot moeite met in slaap vallen en een slechte slaapkwaliteit.

Daarnaast kan het gebruik van sociale media vlak voor het slapen gaan ook leiden tot mentale stress en angst. Dit komt doordat we blootgesteld worden aan een constante stroom van prikkels en informatie die ons brein nog niet klaar is om te verwerken voordat we gaan slapen. Dit kan leiden tot een onrustig brein en moeite met het loslaten van de dagelijkse stressoren voordat we gaan slapen.

Door een digitale detox voor het slapen te doen, geef je je brein de tijd om te ontspannen en te rusten voordat je gaat slapen. Dit kan leiden tot een betere slaapkwaliteit en een gevoel van mentale rust.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen