Hoe alcohol je slaap beïnvloedt: wat je moet weten voordat je je volgende cocktail neemt

  • Door Mieke
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
Hoe alcohol je slaap beïnvloedt: wat je moet weten voordat je je volgende cocktail neemt

Alcohol is een gemeenschappelijk onderdeel van veel sociale evenementen en kan soms helpen om stress te verminderen en de slaap te bevorderen. Maar het kan ook leiden tot problemen met de slaapkwaliteit en -duur. Laten we eens kijken naar hoe alcohol invloed heeft op het slapen.

In het kort kan alcohol leiden tot een dieper slaapniveau in de eerste helft van de nacht, maar het kan ook leiden tot onrustige slaap en vroegtijdig ontwaken in de tweede helft van de nacht. Dit komt omdat alcohol de productie van het slaaphormoon melatonine vermindert en de activiteit van het stresshormoon cortisol verhoogt.

Ook kan alcohol leiden tot snurken, apneu (tijdelijke stilstand van de ademhaling tijdens de slaap) en andere slaapstoornissen. Dit kan leiden tot vermoeidheid en concentratieproblemen tijdens het wakkere leven.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert op alcohol en dat de hoeveelheid die nodig is om invloed te hebben op de slaap verschilt van persoon tot persoon. Maar als je regelmatig problemen hebt met de slaap na het drinken van alcohol, kan het verstandig zijn om je inname te beperken of te overwegen om helemaal te stoppen met drinken voor de nacht.

In plaats van alcohol te gebruiken om de slaap te bevorderen, kun je overwegen om andere slaaphulpmiddelen te gebruiken, zoals een comfortabel bed, een donkere en koele slaapkamer en ontspannende voorbereidingen voor het slapengaan, zoals het lezen van een boek of het doen van yoga.

Om de beste slaapkwaliteit te behouden, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden, inclusief het beperken van alcoholgebruik en het volgen van een regelmatig slaaproutine. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je goed uitgerust wakker wordt en klaar bent om de dag aan te pakken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen