Hoe je matras weer fris maakt met eenvoudige stappen

  • Door Mieke
  • Sunday 15 / 01 / 2023 0
Hoe je matras weer fris maakt met eenvoudige stappen

Een matras reinigen is belangrijk om ervoor te zorgen dat je elke nacht comfortabel slaapt en om de levensduur van je matras te verlengen. Hoewel het misschien een beetje eng lijkt om je matras te reinigen, is het eigenlijk een eenvoudig proces dat je zelf thuis kunt doen. Hier zijn enkele stappen om je matras weer fris te maken:

Verwijder het beddengoed en de matrasbeschermer en gooi deze in de wasmachine. Maak ook het bed op met schone lakens.

Maak het oppervlak van de matras schoon met een stofzuiger. Gebruik de borstelaccessoire om stof en pluisjes te verwijderen.

Maak een mengsel van gelijke delen water en witte natuurazijn of schoonmaakazijn en spuit dit op de matras. Azijn is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en helpt om geurtjes te verwijderen. Laat het mengsel een paar minuten intrekken voordat je verder gaat.

Maak de matras schoon met een microvezel doek of een schone handdoek. Wrijf de vlekken voorzichtig weg en veeg de matras af met de doek.

Laat de matras aan de lucht drogen of gebruik een handdoek om de matras op te deppen. Zorg ervoor dat de matras helemaal droog is voordat je het bed opmaakt met schone lakens.

Gebruik een matrasbeschermer om het reinigen van je matras in de toekomst te vergemakkelijken. Deze beschermer zal vuil en vocht opvangen, zodat je matras langer schoon blijft.

Door je matras regelmatig te reinigen, kun je ervoor zorgen dat je elke nacht comfortabel slaapt en de levensduur van je matras verlengen. Door het volgen van deze eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat je matras weer fris en hygiënisch is.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen