Hoe slecht slapen je gewicht kan beïnvloeden

  • Door Mieke
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
Hoe slecht slapen je gewicht kan beïnvloeden

Je kent het wel: je hebt een lange dag gehad en kunt niet wachten om eindelijk je bed in te duiken. Maar wanneer je eindelijk in slaap valt, blijkt het moeilijk te zijn om een goede nachtrust te krijgen. Misschien lig je urenlang wakker, of word je steeds wakker tijdens de nacht. Dit kan niet alleen frustrerend zijn, maar ook nadelige gevolgen hebben voor je gewicht.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die slecht slapen een grotere kans hebben om aan te komen. Dit komt omdat slecht slapen het hormoon leptine, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de eetlust, kan verminderen. Dit kan leiden tot een grotere honger en een verlangen naar ongezonde voedingsmiddelen. Bovendien kan het moeilijker zijn om de verleiding van junkfood te weerstaan wanneer je moe en uitgeput bent door een slechte nachtrust.

Slecht slapen kan ook de stofwisseling vertragen, wat kan leiden tot gewichtstoename. Het is ook bekend dat mensen die slecht slapen minder actief zijn overdag, wat ook kan bijdragen aan gewichtstoename.

Het is belangrijk om te onthouden dat een slechte nachtrust niet alleen kan leiden tot gewichtstoename, maar ook tot andere gezondheidsproblemen, zoals een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs kanker.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Probeer een vaste slaaproutine te volgen, zet je telefoon en andere elektronische apparaten uit voordat je gaat slapen en zorg voor een comfortabele slaapomgeving door bijvoorbeeld een goed matras en kussens te kiezen. Ook kan het helpen om te proberen ontspannende activiteiten te doen voordat je gaat slapen, zoals meditatie of rustgevende muziek luisteren.

Door de kwaliteit van je slaap te verbeteren, kun je niet alleen je gewicht beter onder controle houden, maar ook je algehele gezondheid verbeteren.  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen