Terug

Muziek helpt je in slaap vallen: het geheim achter slaapmuziek

  • Door Mieke
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
Muziek helpt je in slaap vallen: het geheim achter slaapmuziek

Heeft u moeite met in slaap vallen? Misschien is het luisteren naar muziek voordat u naar bed gaat de oplossing. Uit onderzoek is gebleken dat het luisteren naar muziek vlak voor het slapengaan de slaap kan verbeteren en het inslapen kan vergemakkelijken. Maar hoe werkt het precies en welke muziek werkt het beste?

Hoe werkt muziek om in slaap te vallen?

Muziek kan het inslapen vergemakkelijken door het brein te helpen ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van de dag. Dit komt omdat muziek de productie van stresshormonen vermindert en de hartslag en bloeddruk verlaagt. Bovendien kan muziek het brein helpen om bepaalde emoties te verwerken, wat ook kan bijdragen aan ontspanning en een betere slaap.

Welke muziek werkt het beste om in slaap te vallen?

Er is geen enkele muziekstijl die bewezen is om beter te werken dan een andere om in slaap te vallen. Het is echter wel aanbevolen om muziek te kiezen met een trage, ontspannende beat en geen opvallende instrumenten of zang. Dit kan helpen om de geest te kalmeren en de slaap te verbeteren. Klassieke muziek, new age muziek en zachte jazz zijn populaire keuzes voor slaapmuziek. Het is ook aan te raden om muziek te kiezen zonder tekst, omdat tekst de aandacht kan afleiden en het inslapen kan belemmeren.

Tips voor het luisteren naar muziek voordat u gaat slapen

- Kies muziek met een trage, ontspannende beat en weinig opvallende instrumenten of zang.
- Kies muziek zonder tekst om afleiding te verminderen.
- Zet de muziek op een lage volume om te voorkomen dat het te storend is.
- Gebruik een app of muziekspeler met een slaaptimer om ervoor te zorgen dat de muziek automatisch uitgaat na een bepaalde tijd.
- Probeer een paar verschillende soorten muziek om te zien wat het beste werkt voor u. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen