Ochtendzweet en nachtmerries: wat zijn ze en hoe los je ze op?

  • Door Mieke
  • Saturday 14 / 01 / 2023 0
Ochtendzweet en nachtmerries: wat zijn ze en hoe los je ze op?

Nachtmerries zijn een veelvoorkomend fenomeen, met ongeveer tweederde van de volwassenen die ooit een nachtmerrie heeft gehad. Ze zijn vaak beangstigend en kunnen ervoor zorgen dat je zwetend en bang wakker wordt. Maar wat zijn nachtmerries eigenlijk en hoe kun je ze op een effectieve manier aanpakken?

Nachtmerries zijn intense dromen die vaak beangstigend of bedreigend zijn. Ze komen vooral voor tijdens de REM-slaap, wanneer onze hersenen actief zijn en onze spieren ontspannen zijn. Hoewel nachtmerries vaak willekeurig voorkomen, kunnen ze ook veroorzaakt worden door stress, trauma, medicijnen of bepaalde gezondheidsproblemen.

Om nachtmerries aan te pakken, is het belangrijk om te onthouden dat ze normaal zijn en dat ze geen directe invloed hebben op onze fysieke gezondheid. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat nachtmerries ons emotioneel kunnen aantasten als we ze regelmatig ervaren. Als je merkt dat je nachtmerries je dagelijks leven beïnvloeden, overweeg dan om professioneel advies te vragen.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om nachtmerries te verminderen of te voorkomen:

Probeer ontspannen voordat je naar bed gaat door bijvoorbeeld te mediteren of rustgevende muziek te luisteren.
- Maak een duidelijke afscheiding tussen werk en rust. Zorg ervoor dat je niet te laat naar bed gaat en probeer stress te vermijden voordat je gaat slapen.
- Eet gezonde voeding en probeer voldoende te bewegen. Dit kan helpen om stress te verminderen en je slaap te verbeteren.
- Probeer een vast slaapschema aan te houden. Ga op hetzelfde tijdstip naar bed en sta op hetzelfde tijdstip op, ook in het weekend.
- Laat elektronische apparaten buiten de slaapkamer. Het blauwe licht van deze apparaten kan de productie van melatonine (het slaaphormoon) verminderen, wat kan leiden tot slechte slaap.

Als je last hebt van nachtmerries, is het belangrijk om te onthouden dat je niet alleen bent en dat er manieren zijn om ze te verminderen of te voorkomen.  

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen