Single of in een relatie: hoeveel slaap heb je nodig?

  • Door Jantine
  • Thursday 02 / 02 / 2023 0
Single of in een relatie: hoeveel slaap heb je nodig?

We hebben allemaal gehoord dat een gezonde hoeveelheid slaap ontzettend belangrijk is voor onze geestelijke en fysieke gezondheid. Maar hoeveel slaap hebben we eigenlijk nodig en kan onze relatiestatus daar invloed op hebben? Laten we eens kijken naar de verschillen tussen de slaapbehoeften van singles en mensen in een relatie.

Volgens de National Sleep Foundation uit de V.S. hebben volwassenen tussen de 18 en 64 jaar gemiddeld 7-9 uur slaap per nacht nodig. Dit geldt voor zowel singles als mensen in een relatie. Echter, uit onderzoek blijkt dat mensen in een relatie gemiddeld minder slaap nodig hebben dan singles. Dit komt omdat mensen in een relatie vaak minder stress ervaren en dus beter slapen.

Een ander aspect om rekening mee te houden is dat mensen in een relatie vaak afwisselend waken en slapen om te zorgen voor hun partner of kinderen. Dit kan leiden tot een onderbreking van de slaap, wat kan leiden tot slaapgebrek. Singles daarentegen hebben vaak minder onderbrekingen in hun slaap, omdat ze geen zorgen hoeven te maken over het waken voor een ander.

Er zijn ook aanwijzingen dat mensen in een relatie beter slapen omdat ze emotioneel ondersteuning krijgen van hun partner. Mensen die een hechte en liefdevolle relatie hebben, ervaren minder stress en hebben daardoor een betere slaapkwaliteit. Dit betekent niet dat singles niet op emotioneel vlak ondersteuning kunnen krijgen, maar het kan wel moeilijker zijn om dezelfde emotionele steun te krijgen als je single bent.

In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat de slaapbehoeften van een persoon afhangen van verschillende factoren, waaronder leeftijd, gezondheid, werk- en levensstijl. Het is dus belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en te zorgen dat je genoeg slaap krijgt om goed te kunnen functioneren.

In conclusie kunnen we stellen dat mensen in een relatie gemiddeld minder slaap nodig hebben dan singles, maar dit kan variëren afhankelijk van verschillende persoonlijke factoren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen