Slaap je onrustig en lig je uren wakker voordat je in slaap valt? Probeer deze 7 slimme slaaptips voor een snellere slaap!

  • Door Emma
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
Slaap je onrustig en lig je uren wakker voordat je in slaap valt? Probeer deze 7 slimme slaaptips voor een snellere slaap!

Maak een vast slaapschema en probeer elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Dit helpt om je biologische klok in te stellen, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen.

Zorg voor een comfortabele slaapomgeving. Maak je bed op, verkoel de kamer, en gebruik een comfortabel kussen en dekbed.

Vermijd schermen voordat je gaat slapen. Licht van schermen, zoals telefoons, tablets en televisies, kan de productie van melatonine (het slaaphormoon) verminderen en de slaapcyclus verstoren. Probeer minimaal een uur voordat je naar bed gaat geen schermen te gebruiken.

Maak een ontspanningsroutine voordat je naar bed gaat. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het lezen van een boek, mediteren of een warm bad nemen.

Vermijd cafeïne en alcohol voordat je gaat slapen. Cafeïne en alcohol kunnen de slaapcyclus verstoren en het moeilijker maken om in slaap te vallen. Probeer deze stoffen minimaal 4 uur voordat je naar bed gaat te vermijden.

Oefen ademhalingsoefeningen of progressieve spierontspanning. Dit kan helpen om je te ontspannen en je te concentreren op het hier en nu, wat kan helpen om in slaap te vallen.

Ga naar bed als je moe bent. Als je naar bed gaat terwijl je nog niet moe bent, kan dit leiden tot onrustige slaap en moeilijkheid om in slaap te vallen. Probeer alleen naar bed te gaan als je echt moe bent en klaar bent om te rusten.

Door deze tips op te volgen, kan het makkelijker worden om snel in slaap te vallen en een goede nachtrust te hebben. Probeer ze uit en je zult merken dat je beter uitgerust wakker wordt en de dag met meer energie kunt beginnen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen