Slaap zacht met je huisdier: hoe huisdieren jouw slaapkwaliteit verbeteren

  • Door Jantine
  • Thursday 02 / 02 / 2023 0
Slaap zacht met je huisdier: hoe huisdieren jouw slaapkwaliteit verbeteren

We hebben het allemaal wel eens gehad: een nacht waarin we maar niet in slaap kunnen vallen of een nacht vol met onrustige dromen. Maar heb je ooit gedacht dat je huisdier misschien een grote invloed kan hebben op je slaapkwaliteit?

Uit onderzoek is gebleken dat huisdieren, zoals honden en katten, een positief effect hebben op onze slaap. Zo kan het aanwezig zijn van een huisdier ervoor zorgen dat we sneller in slaap vallen en dat we langer doorslapen. Dit komt doordat huisdieren ons kalmeren en ons helpen om ons te concentreren op het hier en nu, in plaats van onze zorgen en stress.

Daarnaast kan het knuffelen met je huisdier ook helpen om het stresshormoon cortisol te verlagen. Dit hormoon kan ervoor zorgen dat we ons gestresst en onrustig voelen, wat weer kan leiden tot slechtere slaap. Door het knuffelen met je huisdier wordt het hormoon oxytocine aangemaakt, wat een kalmerend effect heeft.

Maar huisdieren kunnen niet alleen helpen om ons te kalmeren, ze kunnen ook een aanvulling zijn op onze slaaproutine. Zo kan het lopen van een hond of het spelen met een kat helpen om ons uit te putten voordat we gaan slapen, wat kan leiden tot een diepere slaap.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat het niet alleen maar positief is om met een huisdier te slapen. Sommige mensen kunnen last hebben van de aanwezigheid van hun huisdier, zoals snurken of bewegingen die hun slaap kunnen verstoren. Als dit het geval is, kan het beter zijn om je huisdier een eigen slaapplek te geven.

In samenvatting kan het aanwezig zijn van een huisdier een positief effect hebben op onze slaapkwaliteit, door ons te kalmeren en te helpen om ons te concentreren op het hier en nu. Maar het is wel belangrijk om te kijken naar je eigen situatie en om te bepalen of het beter is om met of zonder huisdier te slapen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen