Slaapapneu: Hoe herken je het en wat kun je eraan doen?

  • Door Jantine
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
Slaapapneu: Hoe herken je het en wat kun je eraan doen?

Slaapapneu is een ernstige aandoening waarbij mensen tijdens het slapen ademhalingsproblemen ervaren. Het kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen en zelfs hartproblemen. Gelukkig is het goed te behandelen, maar het is wel belangrijk om de aandoening op tijd te herkennen. In dit artikel geven we een aantal tips om slaapapneu te herkennen en wat je eraan kunt doen.

Hoe herken je slaapapneu?

Overmatige slaperigheid overdag: Als je tijdens het wakker zijn vaak moe bent, kan dit een teken zijn van slaapapneu. Dit kan leiden tot concentratieproblemen, een verminderde reactietijd en zelfs verkeersongelukken.

Snurken: Als je snurkt tijdens het slapen, kan dit een teken zijn van slaapapneu. Snurken komt vaak voor bij mensen met overgewicht of een grote neus, maar het kan ook een teken zijn van een obstakel in de luchtwegen.

Kortademigheid tijdens het slapen: Als je tijdens het slapen regelmatig wakker wordt met het gevoel dat je niet genoeg lucht krijgt, kan dit een teken zijn van slaapapneu. Dit kan leiden tot angst en paniekaanvallen.

Plotselinge wakker worden met een gevoel van benauwdheid: Als je regelmatig wakker wordt met het gevoel dat je niet genoeg lucht krijgt, kan dit een teken zijn van slaapapneu. Dit kan leiden tot angst en paniekaanvallen.

Wat kun je eraan doen?

Als je denkt dat je slaapapneu hebt, is het belangrijk om dit met je arts te bespreken. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar, afhankelijk van de ernst van je aandoening.

Vermindering van de slaapapneu: Als je slaapapneu hebt, is het belangrijk om te proberen de aandoening te verminderen. Dit kan door gewicht te verliezen, niet te roken en geen alcohol te drinken vlak voor het slapen gaan.

Slaapapneu-behandeling: Als je slaapapneu hebt, is het belangrijk om de aandoening te behandelen. Dit kan door middel van medicatie, vraag bij een arts naar de mogelijkheden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen