Slaaptekort kan invloed hebben op je gewicht

  • Door Floor
  • Thursday 09 / 03 / 2023 0
Slaaptekort kan invloed hebben op je gewicht

Als je vaak slecht slaapt, kan dit meer effect hebben op je gewicht dan je misschien denkt. Studies hebben aangetoond dat er een duidelijk verband is tussen slaaptekort en overgewicht. Maar hoe komt dit precies?

Ten eerste kan slecht slapen leiden tot hormonale verstoringen. Wanneer we te weinig slaap krijgen, produceren onze hersenen minder van het hormoon leptine, wat ons een vol gevoel geeft. Dit kan leiden tot meer eetlust en het eten van ongezonde snacks tijdens de dag. Aan de andere kant produceren onze hersenen meer van het hormoon ghreline als we slecht slapen, wat ons hongerig maakt.

Daarnaast kan slecht slapen ook leiden tot een afname van onze energie en motivatie om te bewegen. Als we moe zijn, zijn we minder geneigd om actief te zijn en te sporten. Dit kan leiden tot een afname van onze dagelijkse beweging en een toename van ons caloriegebruik.

Tot slot kan slecht slapen ook onze cognitieve functies beïnvloeden, wat kan leiden tot minder goede beslissingen op het gebied van eten. Als we moe zijn, zijn we geneigd om gemakkelijker te vallen voor verleidingen en ongezonde voedselkeuzes te maken.

Het is belangrijk om voldoende slaap te krijgen om een gezonde gewicht te behouden of te bereiken. Probeer dus om elke nacht minstens 7-9 uur te slapen en creëer een rustige slaapomgeving om het slaapkwaliteit te verbeteren. Zo kun je de invloed van slecht slapen op je gewicht verminderen en een gezonder leven leiden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen