Slapeloosheid door alcoholgebruik: hoe alcohol invloed heeft op onze slaap

Slapeloosheid door alcoholgebruik: hoe alcohol invloed heeft op onze slaap

Alcohol is een populaire drank die veel mensen consumeren om zich te ontspannen en te genieten van sociale activiteiten. Maar weten we wel hoe alcohol invloed heeft op onze slaap? Laten we eens kijken naar de wetenschap achter dit fenomeen.

Ten eerste kan alcohol ervoor zorgen dat we sneller in slaap vallen. Dit komt omdat alcohol een sedatief effect heeft, wat betekent dat het ons kan helpen om ons te ontspannen en te kalmeren. Dit kan lijken alsof alcohol ons helpt om beter te slapen, maar dit is slechts aan het begin van de nacht.

Eenmaal in slaap, kan alcohol onze slaapkwaliteit negatief beïnvloeden. Het kan leiden tot lichtere slaap en meer frequent wakker worden gedurende de nacht. Dit komt omdat alcohol de natuurlijke slaapcyclus verstoort, wat leidt tot een lagere kwaliteit van diepe slaap en REM-slaap (Rapid Eye Movement). Dit kan leiden tot een gevoel van uitgeputheid en een lagere productiviteit gedurende de dag.

Daarnaast kan alcohol ook leiden tot slaapapneu, een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap wordt onderbroken. Dit kan leiden tot een onrustige slaap en kan zelfs leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, zoals hartproblemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat alcoholgebruik met mate kan helpen om te ontspannen en te genieten van sociale activiteiten, maar te veel alcohol kan leiden tot een slechte slaapkwaliteit. Als je problemen hebt met slapen, is het misschien een goed idee om te beoordelen hoeveel alcohol je consumeert en of dit misschien een rol kan spelen in je slaapproblemen. Probeer ook om een regelmatig slaappatroon te behouden en probeer om stress te verminderen voor een betere slaapkwaliteit.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen