Terug

Slapen we nog genoeg? Waarom acht uur slaap per nacht zo belangrijk is

  • Door Mieke
  • Saturday 21 / 01 / 2023 0
Slapen we nog genoeg? Waarom acht uur slaap per nacht zo belangrijk is

We hebben allemaal wel eens het gevoel gehad dat we te weinig slaap hebben gehad. We voelen ons moe, hebben moeite om ons te concentreren en zijn sneller geïrriteerd. Maar hoeveel uur slaap per nacht zijn nu eigenlijk voldoende om goed uitgerust te zijn?

Volgens de Amerikaanse slaapstichting National Sleep Foundation is acht uur slaap per nacht de ideale hoeveelheid voor volwassenen. Dit komt omdat ons lichaam tijdens de slaap verschillende belangrijke functies uitvoert, zoals het herstellen van ons lichaam en het reguleren van onze hormonen. Wanneer we te weinig slaap krijgen, kunnen deze functies verstoord raken en kan dit leiden tot problemen zoals een verminderde weerstand, gewichtstoename en zelfs hart- en vaatziekten.

Maar acht uur slaap is niet voor iedereen hetzelfde. Sommige mensen hebben meer slaap nodig om uitgerust te zijn, terwijl anderen met minder toe kunnen. Het is daarom belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en te kijken wat voor jou werkt. Als je je na een nachtje slaap uitgerust voelt en de hele dag energiek bent, is de kans groot dat je voldoende slaap krijgt. Maar als je je moe en uitgeput voelt, is het misschien tijd om een paar uurtjes extra slaap in te plannen.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je genoeg slaap krijgt:

Zorg voor een comfortabele slaapomgeving. Dit betekent een koele, donkere kamer met een goed matras en kussens.

Zet je telefoon en andere schermen uit voordat je gaat slapen. De blauwe lichtstralen die van deze apparaten afkomen, kunnen ervoor zorgen dat je minder snel in slaap valt.

Probeer een vast bedtijdschema te hebben. Door op vaste tijden naar bed te gaan en op te staan, kan je lichaam zich aanpassen aan een bepaald ritme.

Vermijd cafeïne en alcohol vlak voor het slapengaan. Cafeïne en alcohol kunnen het moeilijker maken om in slaap te vallen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,1 / 10 - 785 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen