Terug

Waarom dromen we en wat betekenen ze?

  • Door Jantine
  • Saturday 14 / 01 / 2023 0
Waarom dromen we en wat betekenen ze?

We hebben allemaal wel eens een rare of opmerkelijk droom gehad. Sommige mensen onthouden hun dromen nauwelijks, terwijl anderen zich hun dromen weken later nog kunnen herinneren. Maar wat betekenen onze dromen eigenlijk?

Wetenschappers zijn het erover eens dat dromen een belangrijke rol spelen in ons leven. Ze helpen ons om emoties te verwerken, problemen op te lossen en ons geheugen te verbeteren.

Maar wat gebeurt er precies in ons brein tijdens het dromen?
Tijdens onze slaap cyclus bevinden we ons in twee verschillende slaapfasen: de REM-slaap (rapid eye movement) en de niet-REM-slaap. De REM-slaap is de fase waarin we dromen. Ons brein is dan zeer actief en de hersenen produceren bepaalde chemische stoffen die ervoor zorgen dat onze spieren ontspannen blijven, zodat we niet in onze dromen bewegen.

Maar wat betekenen onze dromen eigenlijk?
Er zijn verschillende theorieën hierover. Sommigen geloven dat dromen een soort "film" zijn van ons dagelijks leven en dat ze ons helpen om emoties te verwerken die we tijdens onze dagelijkse activiteiten hebben opgedaan. Anderen geloven dat dromen ons toekomstige gebeurtenissen kunnen laten zien. Maar de meest aanvaarde theorie is dat dromen een manier zijn om onze hersenen te helpen om problemen op te lossen en te leren van onze ervaringen.

Er zijn ook verschillende soorten dromen die we kunnen hebben.
Zo zijn er bijvoorbeeld "lucide dromen", waarbij we ons bewust zijn dat we dromen en zelfs onze dromen kunnen beïnvloeden. Er zijn ook "nachtmerries", die vaak verontrustend zijn en ons kunnen laten wakker worden met een slecht gevoel. Maar ongeacht wat voor droom we hebben, het is belangrijk om te onthouden dat dromen een natuurlijk onderdeel zijn van ons leven en dat ze ons helpen om te groeien en te leren.

Dus volgende keer als je een vreemde droom hebt, wees niet bezorgd. Probeer in plaats daarvan te onthouden wat je droomde en probeer te begrijpen wat het betekent voor jou.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen