Waarom is het zo belangrijk om nieuw beddengoed eerst te wassen?

  • Door Mieke
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
Waarom is het zo belangrijk om nieuw beddengoed eerst te wassen?

Als je net nieuwe lakens, dekens of kussenslopen hebt gekocht, is het verleidelijk om ze direct op het bed te leggen. Maar het is eigenlijk beter om ze eerst te wassen voordat je ze gebruikt. Hier zijn enkele redenen waarom:

Verwijder chemicaliën: Nieuwe textielproducten, zoals beddengoed, kunnen behandeld zijn met chemicaliën om ze te conserveren of te verzekeren van een bepaalde kleur of structuur. Door ze te wassen, verwijder je deze chemicaliën en maak je ze veiliger om te gebruiken.

Verminder krimp: Nieuwe producten kunnen krimpen wanneer ze voor het eerst gewassen worden. Door ze vóór het gebruik te wassen, kan je ervoor zorgen dat ze niet te veel krimpen en op het bed passen.

Verwijder stof en vuil: Tijdens het transport of in de winkel kan nieuw beddengoed stof en vuil opdoen. Door het te wassen, verwijder je dit vuil en zorg je ervoor dat je in een schone slaapomgeving ligt.

Verminder allergieën: Sommige mensen zijn allergisch voor stof of chemicaliën die in nieuwe producten kunnen zitten. Door het beddengoed eerst te wassen, kan je helpen om deze allergieën te verminderen.

In samenvatting, het wassen van nieuw beddengoed voordat je het gebruikt, kan helpen om chemicaliën en vuil te verwijderen, krimp te verminderen, en allergieën te verminderen. Het is zeker de moeite waard om dit extra stapje te nemen voordat je in je nieuwe beddengoed kruipt.

Tip: Bekijk onze wasinstructie voor verdere tips voor de eerste keer wassen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen