Waarom je eten voor het slapen niet moet vermijden

  • Door Mieke
  • Thursday 02 / 02 / 2023 0
Waarom je eten voor het slapen niet moet vermijden

Eten voor het slapen is vaak een taboe, met de boodschap dat het ongezond is en leidt tot gewichtstoename. Maar is dat eigenlijk wel waar? Laten we eens kijken naar de wetenschap achter het eten voor het slapen.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat het niet de tijd van de dag is waarop je eet die bepaalt of je afvalt of aankomt, maar de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt in vergelijking met hoeveel je verbruikt. Dus als je voldoende beweegt en gezonde voeding eet tijdens de dag, zou een kleine snack voor het slapen gaan niet direct leiden tot gewichtstoename.

Daarnaast kan het eten van een kleine snack voor het slapen zelfs voordelen hebben voor je slaapkwaliteit. Een lege maag kan leiden tot ongemak tijdens het slapen, wat kan leiden tot moeilijker in slaap vallen en slechter slapen. Een kleine snack kan helpen om deze ongemakken te verminderen en je slaap te verbeteren.

Het is wel belangrijk om gezonde keuzes te maken als het gaat om eten voor het slapen. Vermijd vette en suikerrijke snack en kies in plaats daarvan voor voedingsstoffenrijke opties zoals een banaan met wat pindakaas of volkoren crackers met hummus.

In samenvatting: het vermijden van eten voor het slapen is niet noodzakelijk om gewicht te verliezen of om gezond te blijven. In plaats daarvan is het belangrijk om de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt te beheersen en gezonde keuzes te maken, ongeacht de tijd van de dag. Een kleine snack voor het slapen kan zelfs helpen om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 966 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen