Terug

5 manieren om huisstofmijt tegen te houden in de slaapkamer

  • Door Jantine
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
5 manieren om huisstofmijt tegen te houden in de slaapkamer

Heb je wel eens gehoord van huisstofmijt? Deze kleine, onzichtbare beestjes leven in huizen en veroorzaken vaak allergische reacties zoals hoofdpijn, niezen, oogirritatie en zelfs astma. Ze leven voornamelijk in stoffige plekken zoals beddengoed, kussens, matrassen en meubels. Gelukkig zijn er een aantal manieren om huisstofmijt tegen te houden in de slaapkamer.

Was beddengoed regelmatig op 60°C of hoger (kijk wel altijd even na op het waslabel of dit kan bij het specifieke beddengoed). Dit is de enige manier om huisstofmijt te doden. Was ook regelmatig kussenslopen en dekbedovertrekken.

Gebruik hypoallergene producten zoals moltons en kussenslopen. Deze zijn speciaal gemaakt om huisstofmijt tegen te houden.

Verwijder overtollige stoffen zoals kussens, dekens en knuffels uit de slaapkamer. Hoe minder stoffen er zijn, hoe minder huisstofmijt er zal zijn.

Ventileer de slaapkamer regelmatig door ramen en deuren open te zetten. Dit helpt om stof te verminderen.

Maak de slaapkamer regelmatig schoon met een stofzuiger met een HEPA-filter. Dit filter vangt kleine deeltjes zoals huisstofmijt op.

Door deze stappen te volgen, kun je huisstofmijt tegenhouden in de slaapkamer en een gezonder en comfortabeler leefomgeving creëren. Zorg ervoor dat je regelmatig de bovenstaande tips volgt om huisstofmijt te blijven bestrijden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen