5 stappen naar een ontspannen avondritueel voor een diepe slaap

  • Door Floor
  • Wednesday 22 / 02 / 2023 0
5 stappen naar een ontspannen avondritueel voor een diepe slaap

Een goed avondritueel kan het verschil maken tussen een rusteloze nacht en een diepe, ontspannen slaap. Maar hoe creëer je zo'n ritueel? Hier zijn vijf stappen om te volgen:

Maak een schema. Zoek een tijdstip waarop je elke avond ongeveer hetzelfde gaat slapen. Dit kan helpen om je biologische klok te resetten en een slaapritme te creëren.

Zet alle schermen uit. Het blauwe licht van schermen kan je slaapkwaliteit negatief beïnvloeden, dus zet minstens een uur voor het slapengaan alle schermen uit.

Maak het donker en koel. Een donkere kamer kan helpen om melatonine, het slaaphormoon, te produceren. Ook is het aan te raden om de temperatuur in de slaapkamer rond de 18-20 graden te houden.

Neem een ontspannende douche of bad. Een warm bad of douche kan helpen om het stresshormoon cortisol te verminderen en het slaaphormoon melatonine te verhogen.

Mediteer of lees een boek. Het kan helpen om een paar minuten te mediteren of een boek te lezen voordat je gaat slapen. Dit kan je helpen om te ontspannen en de gedachtes aan de dag te laten loslaten.

Door deze stappen te volgen, kan je avondritueel een ontspannende start zijn voor een diepe, rustige slaap. Probeer het uit en je zult merken hoeveel verschil het kan maken!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen