Hoe om te gaan met een gebroken arm en goed slapen

  • Door Jantine
  • Wednesday 18 / 01 / 2023 0
Hoe om te gaan met een gebroken arm en goed slapen

Een gebroken arm kan erg pijnlijk zijn en het kan moeilijk zijn om goed te slapen met zo'n vervelende blessure. Toch is het belangrijk om goed te slapen om je herstel te bevorderen. In dit artikel geven we tips om te zorgen dat je zo comfortabel mogelijk kunt slapen met een gebroken arm.

Gebruik een goede slaaphouding. Het is het beste om op je rug te slapen met je gebroken arm op een kussen naast je. Zo kun je de arm rust geven zonder dat hij te veel gewicht hoeft te dragen. Als je op je zij slaapt, probeer dan een kussen tussen je arm en je borst te leggen om druk op de arm te verminderen.

Gebruik pijnmedicatie. Als de pijn te erg is, kan het helpen om pijnmedicatie te gebruiken vlak voor het slapengaan. Overleg wel altijd eerst met je arts voordat je dit doet.

Gebruik een comfortabel kussen. Een kussen dat op maat is gemaakt voor mensen met een gebroken arm kan helpen om de arm te ondersteunen en druk te verminderen. Zoek een kussen met een uitsparing voor de arm zodat deze niet hoeft te balanceren op het kussen.

Zorg voor een comfortabel bed. Als je een hard matras hebt, kan dit extra druk op je arm zetten en pijn veroorzaken. Probeer een matras te kiezen met voldoende ondersteuning en comfort om je arm te ondersteunen terwijl je slaapt.

Gebruik een slaapmasker en oordopjes. Als de pijn of de ongemakkelijke houding je wakker houdt, kan het helpen om een slaapmasker en oordopjes te gebruiken om afleiding te verminderen en beter te kunnen ontspannen.

In samenvatting: een gebroken arm kan moeilijk zijn om mee te leven, maar met de juiste voorbereidingen kun je toch goed slapen en je herstel bevorderen. Gebruik een goede slaaphouding, pijnmedicatie, een comfortabel kussen en bed, en eventueel een slaapmasker en oordopjes om de nachten door te komen met een gebroken arm.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9,2 / 10 - 1124 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Helaas is er een storing op dit moment . Verbergen