Terug

Slaap zacht met jouw huisdier: hoe huisdieren jouw slaapkwaliteit verbeteren

  • Door Mieke
  • Monday 16 / 01 / 2023 0
Slaap zacht met jouw huisdier: hoe huisdieren jouw slaapkwaliteit verbeteren

Je huisdier is niet alleen je trouwe metgezel, maar kan ook een positief effect hebben op jouw slaapkwaliteit. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die met een huisdier samenleven gemiddeld beter slapen dan mensen zonder huisdier. Maar wat is de reden hiervoor en hoe kan jouw huisdier jou helpen om beter te slapen?

Ten eerste kan het gezelschap van een huisdier een kalmerend effect hebben op de mens. Dit komt omdat huisdieren vaak een aanhankelijke en liefdevolle houding hebben, wat kan helpen om het gevoel van eenzaamheid te verminderen. Bovendien kan het aaien van een huisdier de hartslag verlagen en de bloeddruk verminderen, wat kan leiden tot een gevoel van rust en ontspanning.

Daarnaast kan het ritme van een huisdier ook invloed hebben op het slaapritme van de mens. Huisdieren hebben vaak een vaste slaapschema, wat kan helpen om het eigen slaapritme beter te reguleren. Bijvoorbeeld, als jouw hond of kat graag vroeg in de avond gaat slapen, kan dit jou aanzetten om ook op tijd naar bed te gaan.

Verder kan het hebben van een huisdier ook de kwaliteit van de slaap verbeteren. Dit komt omdat huisdieren vaak dienen als natuurlijke slaapbegeleiders. Zo kan het geluid van een knorrende hond of het geritsel van een kat op de grond dienen als een soort white noise, wat kan helpen om beter te kunnen ontspannen en in slaap te vallen.

Tot slot kan het hebben van een huisdier ook leiden tot een vermindering van stress en angst. Dit komt omdat huisdieren vaak dienen als een soort "emotioneel buffer", waardoor mensen zich minder alleen voelen en beter in staat zijn om te ontspannen. Bovendien kan het aaien van een huisdier de productie van het "gelukshormoon" oxytocine verhogen, wat kan leiden tot een gevoel van vrede en tevredenheid.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beddengoeddeals.nl 9 / 10 - 633 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen